Equitone kuuluu Muotolevy Rakennustuotteet -tuoteperheeseen. Muotolevy Rakennustuotteet

Kuitusementti on luonnonmukainen ja kestävä julkisivumateriaali

Equitone_materiaaliEquitone-kuitusementtilevyt valmistetaan sementistä, kuiduista ja mineraaleista – muita raaka-aineita ei valmistusprosessissa tarvita. Kuitusementtilevy onkin paitsi käytännöllinen myös luonnonmukainen rakennusmateriaali, jonka aitoudesta voi olla ylpeä. Kuitusementtilevyt ovat helposti mukautettavissa erilaisiin kokoihin, muotoihin ja käyttötarkoituksiin sekä ovat saatavilla levykohtaisesti määritellyissä väreissä. Equitone-kuitusementtilevyjen valmistaja Eternit on johtanut tämän arkkitehtonisen materiaalin kehitystä ja innovointia jo yli sata vuotta.

Kuitusementti on nykyaikainen sekä esteettisiltä ja fyysisiltä ominaisuuksiltaan erinomainen ratkaisu julkisivuverhoukseen. Kuitusementtilevyt tarjoavat suunnitteluun uusia mahdollisuuksia – laadukkaille, luoville ja kustannustehokkaille toteutuksille löytyy aina oikea ratkaisu.

 

Kuitusementin ominaisuudet

Equitone julkisivulevyt - loistoratkaisu tuulettuvan julkisivurakenteen toteuttamiseen.Veden- ja pakkasenkestävät Equitone-levyt säilyttävät muotonsa haastavissakin olosuhteissa. Ne ovat myös helppohoitoisia, säästävät ympäristöä ja erinomaisin paloa hidastavin ominaisuuksin (A2-s1, d0) varustettuja. Levyt ovat helposti muunneltavissa eri muotoihin ja kokoihin. Tuotteiden käyttöikä on yli 50 vuotta kaikkein vaativimmissakin ympäristöissä.

 

Tuulettuva julkisivu

Voimakkaat olosuhdemuutokset ovat tyypillisiä Pohjoismaiselle neljän vuodenajan ilmastolle. Esimerkiksi Suomessa ei ole lainkaan tavatonta, että samana vuonna koettaisiin yli 30° helteet ja yhtäläiset pakkaset – vaihtelevista lumikuormista ja sademääristä puhumattakaan.

Tuulettuva rakenne, jossa ilma virtaa vapaasti julkisivulevyn takana, on äärimmäisen suositeltava ratkaisu vaativiin ilmasto-olosuhteisiin – siksi sellaisia onkin Pohjoismaissa rakennettu jo satoja vuosia. Ratkaisu takaa hyvän lämpöeristyksen ja pitää rakenteet kuivina estämällä kylmäsiltojen muodostumisen sekä kosteuden tiivistymisen.

 

Tutustu julkisivulevyihin »