Equitone kuuluu Muotolevy Rakennustuotteet -tuoteperheeseen. Muotolevy Rakennustuotteet

Equitone -julkisivuverhouslevyt, Antwerpenin pelastuslaitos Equitone -julkisivuverhouslevyt, Antwerpenin pelastuslaitos Equitone -julkisivuverhouslevyt, Antwerpenin pelastuslaitos Equitone -julkisivuverhouslevyt, Antwerpenin pelastuslaitos

Pelastuslaitos, Belgia

SuunnittelijaHUB
SijaintiAntwerpen, Belgia
Julkisivumateriaali Tectiva » Lue lisää
Värisävyt TE20

Julkisivu koostuu ulkonevista puukoristeluista, ikkunoista ja Equitone Tectiva -julkisivulevyistä. Levyt ja ikkunat vuorottelevat kerroskohtaisesti niiden takana sijaitsevien toimintojen mukaan. Ulkosivukoristelun ja kaiteiden tavoin myös ikkunarakenne koostuu anodisoidusta alumiinista. Julkisivulevyt, joiden taustarakenne on kevyt, sallivat julkisivun aukkojen sijoittamisen esimerkiksi yöpymistilojen keskiosaan, mikä auttaa minimoimaan kerrosten energiahukan.

Samaa lähestymistapaa on käytetty rakennuksen katukerroksessa nosto-ovien vaakaviivoissa. Ikkunallisten ja umpinaisten pintojen vaihteleva rytmitys päästää päivänvalon sisään ja lisää rakennuksen kiinnostavuutta ohikulkijoiden silmissä.

Rakennuksen ylin kerros on kaikkein läpinäkyvin – ainoastaan välipohjan ja pylväiden kohdat ovat umpinaisia, jolloin oleskelutilat ovat mahdollisimman valoisat ja aurinkoiset. Ikkunaosat on sijoitettu eri tasoon julkisivun kanssa, jotta lasien takana olevat tilat olisivat kesäisin suojassa ylikuumenemiselta.

Lisää kohdekuvia ja koko kohdetarina löytyvät Equitone-julkisivut julkaisun numerosta 2/2017

Lue lisää Tectiva -julkisivumateriaalista »